Over ROODvogel

ROODvogel begon in maart 2020, middenin de quarantaine periode voor het Corona-virus, met het verkopen van vlaggetjespost omdat het, als je niet bij elkaar kunt zijn, juist belangrijk is om de grote én kleine dingen te blijven vieren. Al snel volgden grotere vlaggenlijnen en in juni kwamen er borduursets bij, het idee waar het uiteindelijk allemaal mee begonnen is. 

Al sinds 2018 liep ik rond met het idee om de manier van borduren die ik het leukst vind (op kledingstukken, niet voor aan de muur) voor meer mensen toegankelijk te maken. Het borduren zelf deed ik al veel langer. Mijn eerste shirt borduurde ik al bijna 10 jaar terug. In eerste instantie omdat mijn naaimachine niet mee kon op vakantie en ik toch iets creatiefs te doen wilde hebben. Daarna omdat ik het leuk vond om een uniek shirt te dragen of als (kraam)cadeautje weg te geven. Nu is het dus eindelijk zover en staan de eerste patronen online. Ik hoop dat steeds meer mensen dit ontdekken en ik zo de liefde voor deze manier van borduren door kan geven.

Zo snel mogelijk ga ik aan het assortiment ook naaipatronen toevoegen. Dit is mijn eerste creatieve liefde en doe ik al sinds ik 6 ben. Ik begon op een ouderwetse handnaaimachine en heb eerst heeeel veel poppekleertjes, daarna joggingbroeken en zomerjurkjes voor mezelf, kinderkleding en uiteindelijk zelfs mijn eigen trouwjurk gemaakt. Ik kreeg het zelf maken van patronen zo steeds beter onder de knie en wil de ontwerpen die ik voor mezelf maak, nu ook voor anderen beschikbaar stellen.

Wie zit er achter ROODvogel?

Dat ben ik, Noor, 32 jaar, ondernemer en ontwerper met veel te veel hobby's (naaien, tapdansen, borduren, klussen, bordspellen spelen, bakken, haken, piano spelen...). Ik woon en werk in Elden (een dorpje in Arnhem) en ben moeder van een dochter van 3.

Ik heb jaren gewerkt als verpakkingstechnoloog: ik zorgde voor de praktische uitvoerbaarheid van verpakkingsontwerpen in diverse voedingsmiddelenbedrijven, maar had daarin niet altijd voldoende ruimte om mijn creativiteit kwijt te kunnen. Daarom is ROODvogel ontstaan. Om wat ik het leukst vind om te doen, te delen met anderen. 

 

Foto's op deze pagina zijn gemaakt door Blooming Picture ♥